"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова ганьбитиме недобросовісних платників податків через "вікно"

П'ятниця, 21 травня 2010, 09:44

Державна податкова адміністрація (ДПАУ) має намір оприлюднити на своєму веб-сайті перелік підприємств, які підозрюються у недобросовісній сплаті податків.

Про це заявив перший заступник голови ДПАУ, начальник податкової міліції Віктор Шейбут, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Будь-який підприємець, який буде укладати договори або торгові угоди зможе подивитися - перебувати чи підприємство в групі ризику", - сказав він.

За словами Шейбута, подібна ініціатива відповідає міжнародній практиці і може бути реалізована найближчим часом.

"Коли підприємець побачить своє підприємство в цьому вікні ганьби або неблагонадійності, то він зробить так, щоб швидше вийти з нього", - додав начальник податкової міліції.

При цьому він відзначив, що тільки в рамках операції фіскальних органів "Бюджет" для перевірок було відібрано 2,7 тис підприємств з валовим доходом понад 70 млн. грн. і податковим навантаженням з податку на прибуток менше 1%, а також 29,7 тисячі підприємств групи ризику, в яку входять компанії, зареєстровані на підставних осіб.

Начальник податкової міліції також припустив, що в кримінальній сфері України звертаються кошти в розмірі близько 220 млрд. грн.

"У нас сьогодні десь 220 млрд. гривень готівки, які знаходяться незрозуміло де, в якомусь кримінальному полі", - сказав він.

Як повідомлялося, за даними Нацбанку обсяг готівки поза банками за січень-квітень-2010 виріс на 1,8%, до 159,9 млрд. грн.

При цьому за експертними оцінками, поза банківською системою звертається понад 40 млрд. доларів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!