"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Бойка планують скоротити 30 тисяч працівників

Четвер, 20 травня 2010, 19:19

У Маріуполі на комбінаті ім. Ілліча очікуються масові звільнення.

Так звана реорганізація торкнеться 30 тис. працівників, повідомляє портал "Українські новини" із посиланням на сайт Маріуполя 0629.com.ua.

Як розповів заступник генерального директора з персоналу ММК ім. Ілліча Юрій Чентуков, планується залишити в штаті підприємства менше 20 тис. працівників.

Решти торкнеться реорганізація - частина підрозділів, безпосередньо не задіяних у виробництві металу, переведуть на госпрозрахунок, деякі стануть окремими юридичними особами.

Реклама:

"Ми не порушуємо питання про примусове скорочення чисельності. Плануємо реорганізувати з переведенням в окремі структури, госпрозрахункові дільниці або юридичні особи низку ремонтних і допоміжних цехів з метою видалення суб'єктів для концентрації отримання прибутку", - заявив Чентуков.

При цьому, як пише видання, "окремим юрособам" і тим, хто перебуватиме на госпрозрахунку, для того щоб вижити, у кожному разі доведеться звільняти людей.

Непрямою ознакою того, що справи на ММК Ілліча йдуть погано, може бути візит гендиректора заводу Юрія Бойка до президента Віктора Януковича минулого тижня.

При цьому офіційно факт зустрічі не коментується.

Як відомо, у квітні порівняно з березнем ММК Ілліча скоротив виробництво готового прокату на 6,4%, або на 23 тис. тонн - до 335 тис. тонн.

Нині на металургійному комбінаті працюють близько 48 тисяч осіб. Металургів серед них - меншість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!