Євросоюз дає Україні ще 3,4 мільйона євро на енергетику

Четвер, 20 травня 2010, 14:51

Європейський Союз надав 3 млн. 424,96 тис. євро на фінансування Проекту ЄС "Додаткова технічна допомога бюджетній підтримці впровадженню Енергетичної стратегії України, яка фінансується з боку ЄС" у рамках програми "Підтримка впровадження Енергетичної стратегії України".

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на представництво Європейського Союзу в Україні.

У повідомленні наголошується, що 18 травня в приміщенні Міністерства палива й енергетики відбулося офіційне відкриття Проекту ЄС "Додаткова технічна допомога бюджетній підтримці впровадженню Енергетичної стратегії України, яка фінансується з боку ЄС".

У рамках Інструменту європейського сусідства і партнерства ЄС впровадив нові форми допомоги для України. Одна з них - підтримка галузевого бюджету.

Реклама:

Уперше таке фінансування надано для підтримки впровадження Енергетичної стратегії України.

Реалізація Програми "Підтримка впровадження Енергетичної стратегії України" почалася з підписання угоди про фінансування між Європейською Комісією і Міністерством економіки України у вересні 2008 року.

Для підтримки впровадження першої програми такого плану Єврокомісія розробила Проект "Додаткова технічна допомога бюджетній підтримці впровадженню Енергетичної стратегії України, яка фінансується з боку ЄС".

Загальною метою проекту є надання підтримки у впровадженні Енергетичної стратегії України.

Завданням проекту є збільшення можливостей Міністерства палива й енергетики та інших залучених сторін для управління, виконання, звітності й моніторингу програми "Підтримка впровадження Енергетичної стратегії України".

Проект впроваджується Консорціумом ЄС на чолі з грецькою KANTOR Management Consultants S.A. .

До складу Концорціуму також входять нідерландська Ecorys Nederland BV, грецька European Profiles S.A., іспанські INDRA SISTEMAS S.A. та Mercados - Energy Markets International (EMI) S.A. і норвезька Poyry AS.

Як відомо, у березні 2006 року Україна затвердила Енергетичну стратегію на період 2006-2030 років, яка визначає основні цілі та пріоритети політики України в галузі енергетики й охоплює всі сфери енергетичної галузі.

Основними цілями цієї Стратегії є зміцнення ролі України як ключової транзитної держави та підвищення рівня її енергетичної безпеки.

У вересні 2008 року Європейський Союз надав 82 млн. євро на фінансування Програми "Підтримка впровадження Енергетичної стратегії України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: