"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Януковича кажуть, що злиття з монополіями Росії - "не найцікавіше"

Середа, 19 травня 2010, 12:29

Українська влада поки не зацікавлена в злитті "Нафтогазу" й "Газпрому".

Це випливає зі слів голови адміністрації президента Сергія Льовочкіна в інтерв'ю газеті "Дело".

"Злиття, як каже Ринат Ахметов, - це добре у випадку, коли один плюс один дає три. А коли один плюс один дає півтора - це погане злиття", - заявив він.

Аналогічна ситуація, за словами Льовочкіна, з об'єднанням "Енергоатому" й "Росатому".

Реклама:

"Коли буде три, тоді кооперація можлива. Формула проста: синергія повинна давати додану вартість. А якщо її немає, і плюс до усього додаються різного роду складнощі, тоді це злиття не найцікавіше", - заявив він.

На запитання про те, як президент Віктор Янукович сприйняв ідею російського колеги Дмитра Медведєва впровадити в Україні електронну соціальну картку, аналог якої уже впроваджений у РФ, Льовочкін відповів: "Дуже позитивно".

"Соціальна політика має будуватися на найновіших технологічних рішеннях. Із цього погляду соціальна карта може бути ефективною. Президент України дав доручення Мінекономіки разом із Ощадбанком проаналізувати це питання й у рамках Комітету з економічних реформ прийняти рішення", - зазначив він.

Також, коментуючи слова посла Росії Михайла Зурабова про те, що зараз готується список суперечливих питань, які Україна й Росія повинні вирішити найближчим часом, Льовочкін зазначив, що "йшлося про спірні питання суб'єктів підприємницької діяльності".

"Ми домовилися підготувати меморандум, у якому викладемо перелік проблем для їх наступного вирішення", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: