Фірташ сподівається на "живі" гроші від Азарова

Вівторок, 18 травня 2010, 13:02

Оптимальним рішенням Стокгольмського суду для "РосУкрЕнерго" буде варіант, який зобов`язує Україну повернути вартість 11 млрд. кубометрів газу.

Про це заявив співвласник компанії Дмитро Фірташ в коментарі агентству "УНІАН".

При цьому він зазначив, що на сьогодні йому ще не відомі умови мирової угоди, яку готує Кабінет міністрів.

"Ми розраховуємо на успішне завершення. Нам би хотілося отримати вартість газу, але нам пропонують обсяги газу", - сказав Фірташ.

Реклама:

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" розглядає можливість укладення мирової угоди з "РосУкрЕнерго" і відшкодування їй 11 млрд. кубометрів газу в товарному вираженні.

Крім того, "Нафтогаз" також розглядає можливість визнати незаконність вилучення у РУЕ 11 млрд. кубометрів без визнання і виплати штрафних санкцій.

Але натомість "Нафтогаз" повинен буде компенсувати розмір ринкових збитків, завданих РУЕ.

Цей обсяг газу був вилучений НАКом у РУЕ в 2009 році як компенсація після того, як в результаті підписання прямого контракту між НАКом і "Газпромом" у січні 2009 року "РосУкрЕнерго" було виключено зі схеми постачань газу в Україну й за її межі.

Це було зроблено за узгодженням із "Газпромом", який володіє 50% РУЕ.

Нині за позовом РУЕ в Україні працює експертна група, покликана визначити розмір ринкового збитку, нанесеного швейцарській "РосУкрЕнерго".

Чергове слухання справи "Нафтогаз" - "РосУкрЕнерго" в Арбітражному інституті при Торговій палаті Стокгольма призначене на 17 травня 2010 року.

У справі "РосУкрЕнерго" проти "Нафтогазу України" вже відбулися два слухання по суті справи (у червні-липні 2009 року і в січні 2010) й декілька процесуальних слухань.

На початку квітня Стокгольмським арбітражним судом було ухвалено проміжне рішення про відшкодування НАКом компанії "РосУкрЕнерго" 197 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: