ЄБРР покращив прогноз для України

Вівторок, 18 травня 2010, 09:46

Європейський банк реконструкції та розвитку заявляє про те, що економіки країн Центральної та Східної Європи повільно виходять із кризи.

ЄБРР покращив свої прогнози щодо економік країн цього регіону, за винятком Румунії та Болгарії, економіки яких, як вважають фахівці банку, відновлюватимуться повільніше, ніж вважалося раніше, повідомляє ВВС.

Загальне покращення показника зростання ВВП країн Центральної та Східної Європи, за розрахунками ЄБРР, становить майже 0,5% - і до кінця 2010 року має скласти 3,7%.

Найбільша економіка цього регіону, російська, як очікується, має зрости на 4,4% - на 0,5% більше, аніж фахівці банку прогнозували на початку року.

Реклама:

Україна також належить до країн Центральної та Східної Європи, економіка яких, як вважають у ЄБРР, відновлюватиметься швидшими темпами.

Нові прогнози економістів банку щодо України становлять 4% річного зростання ВВП, що на 1% вище за попередні оцінки.

"В Україні, яка 2009 року зазнала найбільшого падіння економіки серед усіх країн регіону, справи наразі покращуються... Настрої учасників ринку щодо України покращилися після завершення виборів та відновлення переговорів із Міжнародним валютним фондом," - йдеться у повідомленні ЄБРР, присвяченому перегляду економічних прогнозів.

Як відомо, Україна очікує отримати від МВФ до 19 млрд. доларів за новою програмою співпраці.

Прибуття чергової місії фонду до Києва очікується цього тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!