Уряд сподівається аудитом Тимошенко відновити імідж країни

Понеділок, 17 травня 2010, 17:31 -

Одним із завдань широкого аудиту фінансово-економічної діяльності урядових структур за 2008-2009 рік та перший квартал 2010 року буде розслідування фактів зловживань із бюджетними коштами.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

З огляду на цей фактор уряд залучив авторитетну юридичну фірму з Вашингтона Trout Cacheris, PLLC, яка має визначну репутацію у розслідуваннях подібного роду, пише прес-служба.

Trout Cacheris, PLLC, якщо вірити урядовому повідомленню, не має жодних ділових, фінансових, політичних чи афільованих зв'язків в Україні, що дає слідчим повну свободу дій в межах законодавства.

Реклама:

В Кабміні підкреслюють, що аудитори нестимуть повну юридичну відповідальність за результати своєї роботи і за збереження конфіденційності щодо тих матеріалів, які їм будуть надані.

"Оскільки  йдеться про безпрецедентні факти розкрадання коштів, корупцію у системі держзакупівель, розслідування цих фактів українськими правоохоронними і контрольними органами є визначальним і буде остаточним, але має бути доповнене досвідом і міжнародними можливостями юристів", - пояснюють урядовці.

В уряді переконані, що результати аудиту і правові висновки українських правоохоронних органів необхідні нашій державі, суспільству, щоб "раз і назавжди покласти край безвідповідальності, зловживанням, кричущим порушенням закону в сфері державних фінансів".

Як повідомлялося, аудит відбудеться на виконання постанови Кабінету міністрів від 5 травня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: