"Укртелеком" і "Луганськтепловоз" продадуть росіянам?

Понеділок, 17 травня 2010, 10:53

Кабінет міністрів не виключає, що російський капітал буде допущений до приватизації "Укртелекому", "Теплогенерації" і "Луганськтепловозу".

Попередньо домовленості про участь російських компаній в українській приватизації були досягнуті минулого тижня під час переговорів глави організації російського бізнесу "Ділова Росія" Бориса Титова з віце-прем'єром українського уряду з питань економіки Сергієм Тігіпком, пише газета "Дело".

За словами Тігіпка, Київ незабаром має намір почати процес передачі в приватні руки декількох великих компаній.

Зокрема, приватизації підлягають "Укртелеком", "Теплогенерація" і "Луганськтепловоз".

Реклама:

Всі три компанії в різний час вже намагалися приватизувати, однак процес забуксував.

На зустрічі з Титовим Сергій Тігіпко натякнув, що російський бізнес може взяти участь у їх роздержавленні.

Що стосується участі російських підприємців середньої руки з "Ділової Росії" у приватизації українських активів, то тут визначеність з'явиться після зустрічі Тігіпка з Генрадою "Ділової Росії".

Як повідомив Титов, графік віце-прем'єра поки не складений, але зустріч пройде буквально в найближчі місяці. Тігіпко приїде до Москви і виступить на одному з найближчих засідань президії "Ділової Росії".

"Ми говоримо про більш скромний бізнес, ніж виставлені на приватизацію холдинги, проте ідеться про значно більшу кількість компаній. Найбільше нас цікавлять активи харчової промисловості, сільського господарства, машинобудування, легкої промисловості", - пояснив Титов.

Він додав, що компанії - члени "Ділової Росії" вже подали до уряду України заявки на участь у приватизації декількох дрібних держкомпаній.

Їх назв Титов поки не розкриває, відзначивши, що нині Київ думає, чи готова держава впустити російський капітал у ці компанії.

Як відомо, "Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, в якому державі належить 92,86%.

Компанія включена до переліку підприємств, що приватизуються в 2007 році. Проте приватизація донині не відбулася.

У березні 2010 року з'явилася офіційна інформація, що цього року на торги буде виставлено 67% акцій "Укртелекому".

Спроба приватизувати "Луганськтепловоз" у 2006 році завершилася скандалом. Кілька компаній подали позови і оскаржили рішення ФДМУ щодо умов конкурсу, звинувативши керівництво ФДМУ в перевищенні компетенції при встановленні кваліфікаційних вимог до учасників конкурсу.

Проведений конкурс став четвертою спробою з 1998 року продати контрольний пакет акцій підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: