У Азарова хочуть скасувати ПДВ для забудовників

Понеділок, 17 травня 2010, 09:45

У Кабінеті міністрів мають намір реалізувати російську схему виведення будівельної галузі з кризи.

Мінрегіонбуд почав підготовку законопроекту, який передбачає скасування сплати ПДВ компаніями, які будують житло за договорами пайового будівництва, пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на міністра регіонального розвитку і будівництва Володимира Яцубу.

Подробиць документа міністр не уточнив, але зазначив, що розробники мають намір впровадити російські ініціативи.

"Буквально минулого тижня Росія прийняла закон, який звільняє від ПДВ будівельні організації, які будують житло за принципом пайової участі. Ми розробляємо аналогічний проект", - сказав він.

Реклама:

Видання нагадує, що 12 травня Державна дума Росії прийняла в другому читанні закон №98106-5, спрямований на захист прав учасників пайового будівництва.

У документі визначено, що залучати кошти майбутніх власників житла в недобудованих багатоквартирних будинках буде дозволено тільки в трьох випадках: під час підписання договору участі в пайовому будівництві, шляхом продажу емітентом житлових сертифікатів або житлово-будівельними кооперативами.

Це дає право інвесторам у разі невиконання забудовником умов договору вимагати від нього повернення коштів.

Крім того, закон скасовує сплату ПДВ з послуг забудовника в рамках договору участі в пайовому будівництві.

За порушення цих норм російським законом передбачена адміністративна відповідальність: для посадових осіб компаній - до 1,66 тис. доларів, для юридичних осіб - 33,1 тис. доларів.

Як повідомлялося, у лютому Кабінет міністрів запропонував парламенту затвердити механізм компенсації збитків громадян, отриманих з-за невиконання забудовниками своїх зобов'язань, за рахунок бюджетних коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!