Росія неспроможна підготувати Олімпіаду і просить допомоги

Четвер, 13 травня 2010, 09:02

Російська державна корпорація "Олімпстрой" звернулася в посольство України з пропозицією про участь українців у будівництві готельного комплексу до зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, пише видання "Комерсант-Україна".

Готельний комплекс "Співдружність" має бути розташований в Імеретинській низовині на території площею близько 25 га.

Він об'єднав би кілька готелів загальним фондом близько 5,5 тис. номерів категорії 3 і 4 зірки. Кожен об'єкт повинен символізувати країну-учасницю СНД.

Реклама:

Сумарний обсяг інвестицій у проект оцінюється в 1,2 млрд. доларів, вартість будівництва одного готелю - 115,8 млн. доларів.

Як відзначають російські експерти, в будівництво готелів поки що неохоче вкладає гроші місцевий бізнес.

"У Сочі дотепер немає відповідних для Олімпіади готелів. З російських бізнесменів тільки Олег Дерипаска побудував там готель на 60 номерів", - сказав заступник директора з розвитку CB Richard Ellis Станіслав Івашкевич.

Якщо навіть олігархи не поспішають будувати готелі, то й решті цього поки не варто робити, вирішив він.

За словами Івашкевича, в Сочі не створені умови для девелоперів.

"Там існують проблеми навіть з будматеріалами: ні бетону, ні цегли в потрібному обсязі й за нормальними цінами, будівельні майданчики часто не розчищені", - розказав він.

Газета пише, що не обіцяють розбудовникам і податкових пільг, хоча після Олімпіади обслуговувати готелі буде непросто - середня річна заповнюваність готелів в Сочі зараз становить 30%.

Українські забудовники теж не поспішають інвестувати в об'єкти в Росії.

"Не думаю, що у когось є зайві гроші для виходу на нові ринки. А якщо і є, то їх краще вкладати в Крим, де зрозумілий потенціал регіону, законодавча база та ризики", - вважає голова ради директорів компанії "XXI століття" Лев Парцхаладзе.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!