Коломойський не дає ТНК-BP купити заправки Клюєва

Вівторок, 11 травня 2010, 11:14

Українські заправки, про покупку яких оголосила ТНК-BP, опинилися в центрі судових розглядів.

Сума можливої операції, при цьому, росте, пише видання "Відомості".

У грудні 2009 року ТНК-BP підписала угоду про купівлю 118 АЗС, 122 ділянки під будівництво і 8 нафтобаз української компанії "Вікойл", але угода не закрита досі, а частина активів ледь не опинилася під арештом.

Справа в тому, що "Укртатнафта" у вересні 2009 року подала позов до "УТН-схід", яка управляє роздрібними активами "Вікойла".

Компанія вимагала розірвати угоду, за якою "УТН-схід" використовувала бренд "Укртатнафти". Компанія добилася в суді заборони на зміну даних про власників "УТН-схід" в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та арешту нерухомого майна ТОВ "Схід".

Реклама:

Чим володіє це ТОВ, у матеріалах суду не сказано, але сама "УТН-схід" повідомляла у вересні 2009 року, що за позовом "Укртатнафти" заарештовано понад 100 АЗС.

Видання пише, що "Схід" був власником більшості заправок, які мали ввійти в угоду з ТНК-BP, уточнює джерело, близьке до "УТН-схід".

Представник ТНК-BP Микола Горєлов запевняє, що судових перешкод для здійснення угоди немає, а затримка пояснюється технічними причинами.

Як відомо, "Укртатнафта" входить до інтересів дніпропетровської групи "Приват" підприємця Ігоря Коломойського.

Компанія "Вікойл" входить до сфери інтересів теперішнього віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: