Німці знайшли в українській кукурудзі діоксин

Вівторок, 11 травня 2010, 09:28

Німецькі експерти закликають до негайного розслідування скандалу з українським кормом для курей, в якому виявили отруту діоксин.

Про це заявив експерт Німецько-українського об'єднання "Аграрний діалог" Гайнц-Вільгельм Штрубенгофф, передає радіостанція "Німецька хвиля"

Як відомо, в Німеччині виявили отруту діоксин в яйцях курей, яких годували кукурудзою з України.

Німецькі мережі супермаркетів Rewe та Lidl вилучили партії курячих яєць з маркуванням "біо", в яких виявили діоксин.

Реклама:

За даними німецького відомства з питань споживачів, зерно кукурудзи українського походження постачалося до господарств щонайменше дев'ятьох німецьких земель. Зерно вони начебто купили ще взимку в нідерландського підприємства.

Гайнц-Вільгельм Штрубенгофф вважає, що нинішнім "діоксиновим скандалом" вже завдано шкоди іміджу України. Водночас, зауважує експерт, необхідно уникнути важких економічних наслідків. 

"Бажано, щоб українські інстанції негайно відреагували і зробили все, щоб з'ясувати проблему та не поставити під загрозу експорт кукурудзи",- зазначив Штрубенгофф.

Підкреслюючи надзвичайну важливість цієї статті експорту, фахівець повідомив, що Україна експортує багато мільйонів тонн кукурудзи на рік, значну кількість якої до країн Євросоюзу.

У низці південно-європейських країн, насамперед в Іспанії, українська кукурудза як корм для птиці відіграє велике значення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: