"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США побили рекорд за банкрутствами громадян

Понеділок, 5 квітня 2010, 18:58

Кількість американських громадян, які звернулися до суду за захистом від кредиторів згідно із законом про банкрутство, у березні 2010 року досягла рекордного рівня з моменту, коли відповідне законодавство у жовтні 2005 року стало більш жорстким.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на дані дослідницької компанії Aacer.

У березні 2010 року американські суди розглянули 158 тис. справ про банкрутство приватних осіб, або 6,9 тис. справ на день, що на 19% більше, ніж у березні 2009 року, і на 35% більше, ніж в лютому 2010 року.

Попередній рекорд становив 133 тис. справ, він був зафіксований в жовтні 2009 року.

Реклама:

Кількість звернень до суду різко зросла на тлі важкої ситуації на ринку праці та житла.

В умовах високого безробіття і скорочення доходів багато американців виявилися нездатні розплатитися з боргами за іпотеку.

Більшість американців вважають за краще відразу ж оголошувати себе банкрутами і не намагаються скористатися правом реструктуризувати заборгованість.

Так, з 158 тис. справ про банкрутство - 118 тис., або 75%, проходять за 7-им розділом закону про персональне банкрутство, який не передбачає для боржника права збереження майна.

"Все менше людей намагається зберегти свої будинки. Вони розуміють, що вже не можуть дозволити собі виплати за кредитами, а судді не мають права змінювати умови кредитного договору, щоб знизити розмір виплат", - зазначила професор інституту Айови, експерт із законодавства про банкрутство Кетрін Портер. -.

Інший варіант - це 13-й розділ закону про банкрутство фізосіб, який дозволяє реструктуризувати заборгованість і зберегти майно, в тому числі будинок, однак для реструктуризації боргу людина повинна мати постійний дохід.

"Щоб скористатися 13-им розділом, потрібно мати постійний дохід, а з урахуванням того, що більшість позивачів безробітні, 13-ий розділ не може бути застосований до їхніх випадків", - сказала Портер.

Крім того, зазначила експерт, березень - місяць традиційно високої активності в плані банкрутств.

Саме в березні уряд виділяє багатьом американським громадянам, які зазнають фінансових труднощів, грошові кошти в якості повернення раніше сплаченого податку.

Ці гроші можна використати, щоб оплатити послуги адвоката, які обходяться в 1,5-3,5 тис. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: