Зірвалися збори акціонерів націоналізованого Укргазбанку

П'ятниця, 30 квітня 2010, 09:33

Збори акціонерів націоналізованого в 2009 році Укргазбанку, намічені на 28 квітня 2010 року, не відбулися через проблеми з реєстрацією акціонерів.

Про це повідомили у прес-службі банку, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Річні збори акціонерів не відбулися через технічні труднощі з реєстрацією. Строки проведення зборів визначить завтра наглядова рада. Причини технічних складнощів з'ясовують уповноважені органи", - сказав представник прес-служби.

Акціонери банку планували на загальних зборах затвердити результати діяльності банку за 2009 рік і переобрати наглядову раду.

Реклама:

Крім того планувалося ухвалити рішення про дематеріалізації акцій, визначити депозитарій і зберігача цінних паперів, розглянути питання про припинення дії договору на ведення реєстру з ТОВ "Реєстратор-капітал".

Укргазбанк заснований в 1993 році. З 2009 року банк став учасником програми рекапіталізації. Найбільшим акціонером банку є держава в особі Міністерства фінансів (87,719%).

За даними ЗМІ, міноритарний акціонер Укргазбанку Василь Горбаль контролює трохи більше 12% акцій.

Згідно з даними Нацбанку, 1 січня 2010 року Укргазбанк із 12,09 мільярда гривень активів займав 19 місце серед усіх 179 українських банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: