МВФ переговорами з Україною задоволений, але хоче "деталізації"

Середа, 28 квітня 2010, 15:17

Керівництво Міжнародного валютного фонду позитивно оцінює переговори з українською делегацією у Вашингтоні, яку очолював віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

Про це йдеться у спеціальній заяві першого заступника директора-розпорядника МВФ Джона Ліпськи, розповсюдженою прес-службою Фонду, повідомляє Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабміну.

"Ми провели продуктивні переговори з українською делегацією під час Весняних зборів щодо економічної політики, яка може бути підтримана новою кількарічною угодою між Україною та МВФ", - повідомив Ліпськи.

В офіційній заяві керівництва Фонду зазначається: "Сторони досягли консенсусу щодо необхідності подальшого посилення фіскальної та фінансової стабільності, а також забезпечення стійкого відновлення економіки України".

Реклама:

На думку першого заступника директора-розпорядника МВФ, подальшої деталізації потребують такі питання, як фіскальне зміцнення, стабілізація фінансового сектору та інші реформи.

Керівництво МВФ очікує обговорення цих питань під час наступного раунду переговорів, який відбудеться в Києві найближчими тижнями.

Як повідомлялося, віце-прем'єр Сергій Тігіпко очолював українську делегацію на Весняних зборах керуючих МВФ та Світового Банку.

Під час візиту до Вашингтона Тігіпко провів низку зустрічей з керівництвом МВФ, Світового Банку, представниками Державного департаменту США та американських ділових кіл.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!