Уряд вирішив не ліквідовувати Надра Банк

Середа, 28 квітня 2010, 13:58

Новий уряд відмовився від рішення попередників про передачу зобов'язань за депозитами фізичних осіб з банку "Надра" в Родовід Банк, бо з'явилася пропозицієя інвестора про спільне з державою оздоровлення банку.

Про це повідомив заступник голови Національного банку Анатолій Шаповалов, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Національним банком внесено пропозицію про участь інвестора і уряду у відновленні роботи цього банку. Яким буде це рішення - уряд на експертній раді та засіданні Кабміну буде приймати рішення", - сказав він.

Представник НБУ підкреслив, що такий розвиток подій означає відмову від варіанту ліквідації банку.

Реклама:

За його словами, інвестор готовий внести на оздоровлення банку близько 5 млрд. грн. і очікується приблизно така ж участь від держави.

"Інвестор пропонує, що 50%+1 акція - уряду", - відзначив Шаповалов.

Він додав, що питання фінансового оздоровлення банку "Надра" залишається також предметом дискусій з Міжнародним валютним фондом.

Представник НБУ уточнив, що інвестор - це промислова група, яка зареєстрована у Відні.

Як повідомлялося, на початку листопада 2008 року Group DF, що об'єднує активи співвласника газового трейдера RosUkrEnergo Дмитра Фірташа, заявила про намір придбати контрольний пакет акцій цієї кредитно-фінансової установи.

Нагадаємо, що Дмитро Фірташ має по 90% у австрійських фінансово-промилових групах Centragaz Holding та Ostсhem Holding AG.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!