У Азарова вирішили заробити на мобільному зв'язку

Понеділок, 26 квітня 2010, 19:47

Кабінет міністрів уп'ятеро підвищив ставку збору за користування радіочастотним ресурсом (РЧР) для операторів стільникового зв'язку - до 7,9 тис. гривень на місяць за 1 МГц відведеної смуги частот.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на відповідна постанову уряду.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів, яке ініціювало підвищення ставки, очікувало зростання надходжень до державного бюджету на 507,2 млн. гривень.

У 2009 році надходження від збору за користування РЧР склали близько 135 млн. гривень.

Реклама:

У той же час урядовий проект держбюджету на 2010 рік, передбачає зростання надходжень від збору всього лише до 148,8 млн. гривень.

В аналізі регуляторного впливу постанови Мінфін спростовував висунуті раніше операторами і Національною комісією регулювання зв'язку заяви про істотне подорожчання послуг зв'язку, яке потягне за собою підвищення ставок. На думку Мінфіну, витрати абонентів підвищаться менш ніж на 2%.

"Додаткові витрати господарюючих суб'єктів виникнуть, однак підвищення розміру збору не зробить істотного впливу на зростання тарифів. Так, за чинною ставкою кожен абонент у середньому платить в ціні послуги суму збору за стільниковий зв'язок в розмірі 0,19 грн. на місяць, а у разі збільшення розміру збору у 5 разів буде платити 0,96 грн. на місяць. Середньомісячна плата одного абонента за послуги мобільного зв'язку становить 42,9 грн. і може зрости до 43,67 грн.", - зазначало міністерство в документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: