Медведєв домовився з Януковичем з'єднати Крим з Росією

Неділя, 25 квітня 2010, 17:44

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв на зустрічі в Харкові підписали угоду про проектування та будівництво мосту Керч-Кубань.

Про це повідомив голова Ради міністрів Криму Василь Джарти, передає агентство "Е-Крим".

Джарти відзначив, що для нього як для кримчанина величезне значення має те, що він зміг переконати президента в необхідності будівництва моста через Керченську протоку.

"Медведєв сказав, що до 2014 року міст повинен бути побудований. Для кримчан це буде величезний прорив, в першу чергу економічний і соціальний. Це розвиток інфраструктури, комунікацій, рекреації", - зрадів кримський прем'єр.

Як відомо, проект будівництва сполучення через Керченську протоку час від часу піднімається кримською владою.

У липні 2000 року голова Верховної ради Криму Леонід Грач і глава уряду Москви Юрій Лужков підписали протокол про будівництво транспортного переходу через Керченську протоку. Тоді ж зареєстрована спільна структура для будівництва моста через протоку - ВАТ "Кримський міст".

Крім того, в Криму пропонувалися проекти будівництва під Керченською протокою підземного переїзду "Керч-Кубань". У 2003 році такий проект виносився на розгляд українсько-російської комісії зі співробітництва, але не отримав розвитку. 

У березні 2005 року відновлена залізнична поромна переправа через Керченську протоку між портами "Крим" і "Кавказ".

За даними кримської влади, існує проект будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, розроблений російською проектно-будівельною фірмою "Спецфундаментстрой".

Реклама:

Той проект передбачає будівництво мосту на палях завдовжки 4,5 кілометра і заввишки 50 метрів, який з'єднає порт "Крим" і порт "Кавказ".

Проект також передбачає можливість прокладки комунікацій для транспортування нафти. Вартість проекту - 480 млн. доларів. Як вважають його ініціатори, при позитивному рішенні міст може бути побудований протягом двох років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!