Мінпаливенерго ліквідовує "дочку" "Нафтогазу"

П'ятниця, 23 квітня 2010, 12:35

Міністерство палива та енергетики видало наказ про припинення діяльності ДП "Нафтогазмережі" шляхом його реорганізації та приєднання до компанії "Газ України".

Про це заявив представник Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) в ході засідання відомства в п'ятницю при розгляді питання про видачу низці облгазів ліцензій на постачання природного газу за регульованим тарифом, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він також уточнив, що наказ Мінпаливенерго про ліквідацію "Нафтогазмережі" датований 13 квітня 2010 року.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" на початку серпня 2009 року у виконання відповідного рішення уряду завершила створення "дочки" "Нафтогазмережі", в управління якої мали бути передані державні газорозподільні мережі, експлуатовані міськ- і облгазами.

Реклама:

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики.

Більшість обл- і міськгазів повинні отримати до 1 травня в НКРЕ ліцензії на нову ціну паливного (технічного) газу і тарифи на постачання газу за нерегульованим тарифом.

Крім того, облгази мають терміново укласти договори на оренду газорозподільних мереж.

Як відомо, великим власником багатьох обл- і міськгазів є Дмитро Фірташ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!