"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінвуглепром залучить мільярд доларів із Китаю

Четвер, 22 квітня 2010, 18:40

Міністерство вугільної промисловості розраховує залучити близько 100 млн. доларів у Банку розвитку Китаю на розвиток і технічне переобладнання державних вуглевидобувних підприємств.

Про це повідомив глава Мінвуглепрому Юрій Ященко з посиланням на минулотижневі переговори з представниками банку, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, кредити на реалізацію двох-трьох проектів міністерство планує залучити до серпня 2010 року.

В якості пріоритетних розглядаються проекти, які реалізовуватимуться на шахті ім Димитрова держпідприємства "Красноармійськвугілля" і шахті "Новогродовська" ДП "Селідоввугілля".

Реклама:

Ященко також повідомив, що надалі Мінвуглепром планує отримати не менше мільярда доларів у Банку розвитку Китаю під держгарантії.

Кредити планується залучати на строк від п'яти до 20 років зі ставкою Libor +3,5%.

"Відпрацьовуємо кредит банку Китаю на мільярд доларів на розвиток вугільної промисловості та пілотні проекти до 100 млн. доларів 2010 року", - сказав він.

Раніше Ященко повідомляв про плани залучити близько 5 млрд. грн. 2010 року на капітальне будівництво і технічне переобладнання державних шахт.

За його словами, в проекті держбюджету на ці цілі передбачено 1,3 млрд. грн., решту треба отримати за рахунок залучення кредитних коштів та оптимізації витрат держшахт.

Ященко також уточнив, що Мінвуглепром досяг попередньої домовленості з Міністерством фінансів про надання державних гарантій для залучення кредитів.

Як відомо, Кабінет міністрів виділив Міністерству вугільної промисловості 303,6 млн. грн. зі Стабфонду для оплати праці шахтарів державних шахт за квітень 2010 року.

Україна в 2009 році скоротила видобуток вугілля на 7% в порівнянні з 2008 роком до 72,219 млн. тонн.

Видобуток коксівного вугілля скоротився на 4,3% до 25,494 млн. тонн, енергетичного - на 8,4% до 46,725 млн. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: