Об'єднанню "Київстару" і Beeline завадив Life:). Оновлено

Четвер, 22 квітня 2010, 11:57

Антимонопольний комітет призупинив дозвіл об'єднання російського оператора мобільного зв'язку "ВымпелКом" й оператора мобільного зв'язку компанії "Київстар".

Це рішення АМКУ прийняв на засіданні 22 квітня, повідомляє агентство "Українські новини".

АМКУ вирішив переглянути дозвіл компанії Telenor (Норвегія) і компанії "Алтімо Холдінгс енд Інвестментс Лтд" (Британські Віргінські острови) отримати контроль над оператором мобільного зв'язку "Київстар" і компанією "ВымпелКом".

Комітет вирішив переглянути дозвіл на основі додаткових фактів, наданих оператором "Астеліт" (бренд Life:)) і задовольнив прохання оператора призупинити дії дозволу на час перегляду.

Реклама:

Як пише газета "Дело", мобільний оператор стверджує, що у разі об'єднання "Київстар" і "УРС" (ТМ Beeline) на ринку з'явиться монополіст.

Як повідомлялося, питання об'єднання українських мобільних операторів з'явився після підписання мирної угоди акціонерів "Київстару" і Beeline - норвезького концерну Telenor і російської Altimo. Сторони погодилися відкликати всі судові позови один до одного і створити об'єднану компанію VimpelCom Ltd.

Восени 2009 року виконавчий віце-президент Telenor Тор Халворсен заявляв, що якщо АМКУ схвалить злиття операторів, то перед акціонерами постане питання, який бренд залишити на українському ринку: український "Київстар" або транснаціональний Beeline.

У березні 2010 року АМКУ вирішив, що злиття двох компаній не призведе до монополізації українського ринку мобільного зв'язку.

Дозвіл на об'єднання ВАТ "Вимпелком", яке володіє маркою Beeline, і ЗАТ "Київстар-GSM" у нову холдингову структуру Vimpelсom Ltd. дала також російська Федеральна антимонопольна служба (ФАС).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: