"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко їде до Вашингтона переконувати МВФ

Четвер, 22 квітня 2010, 10:17

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко у четвер візьме участь у щорічних зборах Світового банку та Міжнародного валютного фонду.

У Вашингтоні Тігіпко запропонує український варіант продовження співпраці з МВФ, повідомляє Радіо "Свобода".

За його словами, це буде нова програма співпраці, спрямована на зростання української економіки.

"У першу чергу ідеться про збалансування бюджету. Ми повинні вийти на 6% дефіциту бюджету. І тут ми будемо робити цілу низку заходів, які нам допоможуть збалансувати бюджет. У першу чергу - великі заходи, які дають найбільші великі надходження, це підняття акцизів на тютюнові вироби, на горілчані вироби, на бензин (високооктановий)", - цитує Радіо "Свобода" слова віце-прем'єра.

Реклама:

Друга частина, за словами Тігіпка, стосується впорядкування адміністрування ПДВ.

"Ми повинні закрити зловживання податком на додану вартість. Ми робимо відповідні кроки. Це так званий електронний обіг накладних і зменшення в паперовому обсязі терміну надання накладних до трьох місяців. Це зменшить випадки шахрайства, це дає можливість більшого контролю з боку держави", - наголосив він.

Також, відповідно до нової програми, зміни торкнуться банківського сектору.

"Ідеться про більшу незалежність НБУ, про відповідну капіталізацію банківської системи, захист прав кредитора. І ціла низка кроків, запропонована нами у плані дерегуляції економіки, яка теж буде надавати додаткові надходження до бюджету і покращить перспективи економічного зростання України", - зазначив Тігіпко.

Як повідомлялося, раніше віце-прем'єр заявив, що Україна розраховує отримати черговий транш кредиту МВФ у червні і збільшити розмір позик до 12 млрд. доларів за два з половиною роки.

Позиція МВФ щодо започаткування нової програми співпраці ще невідома.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: