"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова наповнять бюджет за рахунок підвищених акцизів

Середа, 21 квітня 2010, 12:56

Кабінет міністрів планує отримати від ліквідації схем з ПДВ та підвищення акцизів понад 10 млрд. гривень до держбюджету-2010.

Про це на брифінгу заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

Він зазначив, що економічний блок уряду вже розробив проект змін до законодавства, котрий нині перебуває на розгляді в Мін'юсті.

Цими змінами пропонується закрити схеми зловживання з ПДВ, а також підняти акцизи на низку товарів.

Реклама:

"Зараз у нас проходить в моєму кабінеті кожен день по три-чотири наради разом з бізнесом, на яких ми обговорюємо акцизи на тютюн, акцизи на горілку, акцизи на вино, акцизи на воду", - сказав він.

При цьому, за словами Тігіпка, аналізується рівень акцизів на аналогічні товари в сусідніх країнах - Білорусі, Молдові, Росії.

"Ми не будемо допускати такої ситуації, щоб у нас акцизи були нижчі, ніж у цих країнах. Чому держава не повинна заробляти на тому, на чому воно має заробляти, в першу чергу на подакзізних товарах?", - відзначив він.

У той же час, за його словами, акцизи не планується піднімати вище, ніж у сусідніх країнах, щоб не допустити припливу фальсифікату.

"Але економічно обгрунтоване підвищення акцизів ми зробимо. Такі кроки дозволять нам отримати понад 10 мільярдів, а це 1% ВВП", - додав Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: