Український яєчний холдинг чекає від IPO 198-256 мільйонів

Понеділок, 19 квітня 2010, 13:09

Avangardco Investments Public Limited, холдингова компанія найбільшої в Україні вертикально інтегрованої групи з виробництва яєць і продукції з них "Авангард", встановила індикативний ціновий діапазон для первинної публічної пропозиції акцій (IPO) від 13,80 до 17,80 доларів за глобальну депозитарну розписку (GDR).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу компанії.

"Це передбачає первинну вартість (pre-money equity value) приблизно від 690 млн. доларів до 890 млн. доларів", - говориться в повідомленні.

Згідно з ним, пропозиція складається з 1,25 млн. акцій, на які випущені 12,5 млн. GDR.

Реклама:

На додаток, існує опціон на придбання (Over-Allotment Option) до 15% загального розміру IPO, що надається координатором і Букраннером розміщення підрозділу інвестиційної компанії "Трійка Діалог" - Troika Dialog (UK) Limited.

"Ціновий діапазон передбачає розмір пропозиції приблизно від 198 млн. доларів до 256 млн. доларів за умови повного виконання опціону на придбання", - наголошується в повідомленні.

У ньому також уточнюється, що до IPO буде запропоновано до 20% акціонерного капіталу до виконання опціону на придбання.

Згідно з повідомленням, після завершення роад-шоу остаточна ціна пропозиції буде оголошена 30 квітня або близько до цієї дати, а GDR почнуть торгуватися на біржі 7 травня або близько до цієї дати.

Як повідомлялося, Avangardco Investments Public Limited заявила про плани здійснення IPO на Лондонській фондовій біржі шляхом випуску глобальних депозитарних розписок і найняла для цих цілей компанію "Трійка Діалог".

Інші деталі планованого розміщення поки не розголошуються.

Група "Авангард", згідно з її даними, є найбільшим виробником харчових яєць і продукції з них в Україні.

Вона оцінює свою частку на ринку яєць в 2009 році в 23% (без урахування населення - 39%), на ринку сухих яєчних продуктів - 52%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: