В Мінпаливенерго не бачать причин для подорожчання нафтопродуктів

П'ятниця, 16 квітня 2010, 20:05

Поточні ціни на нафтопродукти в Україні надають учасникам ринку достатню, або навіть надлишкову рентабельність, і в цілому відповідають рівню коридору експертно-аналітичної групи на поточну декаду: 8,17 грн. за літр - для бензину А-95 і 7,39 грн. за літр - для дизельного палива.

Про це заявив керівник департаменту газової нафтової і нафтопереробної промисловості Міністерства палива та енергетики Костянтин Бородін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація із запасами залишається стабільно профіцитною, запаси товарних нафтопродуктів перевищують 45-денний обсяг споживання", - сказав він.

За словами чиновника, ситуація на міжнародних ринках готових нафтопродуктів також відрізняється стабільністю, амплітуда або волатильність продуктового platts (який є основним міжнародним ціновим майданчиком нафтопродуктів) за останній місяць не перевищує 2,5%.

Реклама:

"Тобто ціни є практично стабільними", - зазначив Бородін.

Зміцнення гривні приносить імпортерам нафти і нафтопродуктів додатковий маржинальний дохід, додав він.

"У цих умовах Мінпаливенерго вважає абсолютно безпідставними поширювані в пресі прогнози про можливе зростання цін на нафтопродукти, звертаючи увагу на їх низький професійний рівень і яскраво виражену упередженість", - підкреслив керівник департаменту газової нафтової і нафтопереробної промисловості Мінпаливенерго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!