М'ясо та молоко можуть подорожчати на 20%

Середа, 14 квітня 2010, 10:54

Ціни на м'ясо-молочну продукцію 2010 року можуть зрости на п'яту частину.

Про це розповів керівник групи експертів Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Це відбудеться, якщо уряд введе новий механізм надання держдотацій виробникам цієї продукції, вважає Лапа.

"Якщо режим надання субсидій буде змінений на державну підтримку, то щонайменше на кілька місяців виробники втратять всю податкову підтримку і по молоку, і по м'ясу", - сказав він.

Цей чинник, на його думку, може призвести до зростання цін на молоко та м'ясо в межах 10-20%.

Як відомо, закон передбачає відновлення виплати дотацій переробними підприємствами всіх форм власності сільськогосподарським товаровиробникам за продані ними молоко та м'ясо в живій вазі.

Реклама:

Про це твердять норми закону "Про внесення змін до деяких Законів України щодо підтримки агропромислового комплексу в умовах світової фінансової кризи".

У той же час, норма закону призупиняється, якщо в законі про держбюджеті передбачено, що сума ПДВ, що сплачується до бюджету підприємствами за реалізовану продукцію, спрямовується до спецфонду держбюджету.

В подальшому, як пережбачено, кошти використовуються на здійснення доплат на одну корову шляхом часткової компенсації витрат на її утримання, роз'яснює агентство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!