Клюєв доручив підвищити газову безпеку

Понеділок, 12 квітня 2010, 13:31

Держава повинна серйозно посилити контроль за безпекою роботи газорозподільних мереж.

Про це заявив перший віце-прем‘єр-міністр Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба політика.

Клюєв повідомив, що дав доручення кільком міністерствам та відомствам прискорити роботу не лише із покращення контролю за безпекою постачання споживачам природного газу, але й щодо налагодження системної роботи з покращення технічного стану мереж.

Згідно із повідомленням, Клюєв доручив НКРЕ, Мінпаливенерго та НАК "Нафтогаз України" виділити в тарифі цільову складову для облгазів виключно для проведення ремонтних та профілактичних робіт, а також забезпечити систему контролю за цільовим витрачанням цих коштів.

Реклама:

За словами першого заступника глави уряду, Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду розпочав перевірки мереж на відповідність діючим нормам безпеки.

"Як показує досвід, часто причиною аварій, пов‘язаних із природнім газом, стає безвідповідальне ставлення до вимог безпеки людей, які зобов‘язані контролювати технічний стан обладнання", - зазначив він.

За словами чиновника, одного контролю мало, тому влада має "невідкладно розпочати стимулювати облгази покращити технічні параметри газорозподільних мереж".

"Ситуація з ремонтами та профілактичними роботами за останні два роки явно погіршилася. Частішання вибухів природного газу це сигнал для всіх - кожний чиновник, а також співробітник газорозподільної компанії повинен пам‘ятати, що йдеться про потенційну загрозу життям наших громадян", - наголосив Клюєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!