Тимошенко хоче "терміново" бачити проект держбюджету

Понеділок, 12 квітня 2010, 12:47

Об'єднана парламентська опозиція вимагає від Кабінету міністрів до кінця цього тижня подати до Верховної ради проект державного бюджету на 2010 рік і Програму діяльності уряду.

Про це після засідання Ради опозиції заявила лідер об'єднаної опозиції Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "УНІАН".

За її словами, той факт, що Кабмін в установлені терміни не подав до парламенту необхідні документи, дає можливість говорити, що це закладає умови для порушення фінансової стабільності в країні.

Тимошенко зауважила, що нинішньою владою тільки протягом березня виконаний бюджет на 70%.

Реклама:

"Ми хочемо звернутися до влади з вимогою терміново на цьому тижні подати програму діяльності уряду і подати проект бюджету на 2010 рік", - сказала лідер БЮТ.

Вона назвала нісенітницею заяви влади, що причиною неподання цих документів до парламенту є відсутність ціни на газ. Тимошенко зауважила, що ціна газу для населення жодним чином не пов'язана з російськими переговорами, оскільки українське населення отримує газ власного видобутку.

"І тому нема ніяких причин міняти ціну на газ для населення", - сказала вона.

Крім того, додала Тимошенко, Кабінет міністрів під її керівництвом сформував ціну на газ для підприємств у 2010 році на рівні 2009 року.

За її словами, протягом 2009 року у газові сховища був закачаний природний газ по ціні нижче, ніж 200 доларів за тисячу кубометрів, що дало можливість накопичити газові резерви.

"Те, що сьогодні уряд Азарова, а скоріше, уряд Януковича, хоче підняти ціни на газ для промисловості - це не обумовлено контрактами з Росією, а обумовлено тим, що вони просто хочуть розрахуватися з "РосУкрЕнерго" за рахунок держави", - додала Тимошенко.

Єдиною справжньою причиною, за її словами, є те, що уряд не може збалансувати бюджет, а також те, що розрив між доходами і видатками становить 17% ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!