Фірташ врятує Надра Банк коштом "Нафтогазу"?

Понеділок, 12 квітня 2010, 09:40

Дмитро Фірташ назвав керівництву Національного банку потенційне джерело коштів, які він збирається витратити на рекапіталізацію банку "Надра".

8 квітня, на правлінні НБУ Фірташ пообіцяв Володимиру Стельмаху влити в капітал проблемного банку 197 млн. доларів, які 5 квітня його компанія відсудила у НАК "Нафтогаз України", пише газета "Дело".

Однак чиновники НБУ не поспішають віддавати банк бізнесменові, оскільки не вірять, що держава поверне йому ці кошти, зазначає видання.

"Він (Фірташ) прийшов з рішенням суду, згідно з яким" Нафтогаз "має повернути його компанії близько 200 млн. доларів, і пообіцяв, що як тільки отримає ці гроші, все переведе в банк", - розповіло газеті високопоставлене джерело в Нацбанку.

Реклама:

Проте за його словами, у керівництва регулятора є великі сумніви, що держава віддасть ці гроші.

"Те, що у нього є рішення суду, ще ні про що не говорить. Інші суди у цій же справі можуть тривати роками ", - стверджує джерело "Дела".

Топ-менеджмент Національного банку бентежить той факт, що 5 квітня Стокгольмський арбітражний суд виніс не остаточне, а проміжне рішення з приводу позовних вимог RosUkrEnergo до НАК "Нафтогаз України".

І вже через кілька днів після оголошення рішення члени українського уряду заявили, що "Нафтогаз" платити зараз не буде, а збирається продовжити судові тяжби.

Проте більшість вітчизняних юристів вважають, що на практиці все закінчиться мировою угодою, і рано чи пізно Дмитро Фірташ отримає гроші.

Як повідомлялося, 5 квітня Стокгольмський арбітражний суд прийняв рішення, за яким "Нафтогаз" зобов'язаний виплатити RosUkrEnergo 197 млн. доларів за експропрійовані 11 млрд. кубометрів природного газу.

Сумарний обсяг претензій RosUkrEnergo до "Нафтогазу" перевищує 675 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!