У Кабміні виключають проблеми з розрахунками за російський газ

Четвер, 4 березня 2010, 14:54

Відставка уряду не вплине на розрахунки України за спожитий природний газ.

Про це заявив на брифінгу віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Навіть під час кризи Кабінет міністрів робив все для того, щоб відповідно до угод всі розрахунки проводилися вчасно, і вони завжди проводилися вчасно, день в день. Так само буде і зараз. Відставка уряду ніяк не вплине на своєчасність розрахунків за природний газ", - зазначив він.

Як повідомлялося, раніше в.о. голови Мінфіну Ігор Уманський повідомив, що за російський природний газ, закуплений в лютому 2010 року, "Нафтогаз" заплатить "Газпрому" понад 600 млн. доларів.

Реклама:

Згідно з контрактом між "Газпромом" і "Нафтогазом" щодо поставок газу в 2009-2019 роках, українська сторона зобов'язується перераховувати кошти за спожитий газ не пізніше сьомого числа місяця, наступного за постачанням.

У разі порушення цієї умови російської сторона залишає за собою право вимагати переходу на авансову систему платежів зі стовідсотковою передоплатою.

3 березня Верховна рада висловила недовіру Кабінету міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко.

Управління у зв'язках із ЗМІ секретаріату Кабінету міністрів в четвер повідомило, що обов'язки прем'єр-міністра до формування нового уряду покладено на першого віце-прем'єра Олександра Турчинова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!