Київрада скасувала приватизацію посольств і метро

Четвер, 25 березня 2010, 15:55

Київрада скасувала своє рішення про приватизацію на аукціоні приміщень 13 посольств, представництва Єврокомісії й 9 будинків "Київського метрополітену".

За таке рішення проголосували 108 депутатів при потребі в 61, повідомляє агентство "Українські новини".

Крім того, на вимогу прокуратури Києва, рада скасувала своє рішення про приватизацію будинку дитячого садка "Орлятко", розташованого на Аскольдовому провулку, 5. За це проголосували 104 депутати.

Своїм рішенням Київрада внесла зміни в рішення від 17 вересня 2009 року й виключила зазначені приміщення із програми приватизації комунального майна на 2007-2010 року.

Реклама:

Таким чином, приміщення посольств Франції, Австрії, Чехії, Туреччини, Хорватії, Вірменії, Киргизії, Куби, Болгарії, Румунії, Єгипту, Алжиру і представництва Єврокомісії не будуть приватизовані на аукціоні.

Водночас секретар Київради Олесь Довгий зазначив, що в майбутньому представники посольств будуть запрошуватися на сесію й особисто вносити пропозиції про приватизаці. їхніх приміщень для можливості їх викупу державами.

Серед приміщень метрополітену, які не будуть приватизовані, нежитлові будинки по проспекту Перемоги, 35 (станція метро "Політехнічний інститут" та адмінбудівля підприємства) та по вулиці Хрещатик, 19 (станція метро "Хрещатик").

На початку березня 2010 року стало відомо, що київська влада виставила на аукціон будівлі, в яких розміщені іноземні посольства й консульства.

У зв'язку із цим Прага направила Києву дипломатичну ноту з метою з'ясувати ситуацію про приватизацію будинку, який орендує Чехія.

Після того президент Віктор Янукович доручив прем'єру Миколі Азарову й меру Києва Леоніду Черновецькому підготувати до 28 березня 2010 року погоджені пропозиції щодо вирішення проблем соціально-економічного розвитку Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: