ЄС дасть 25 мільйонів євро на українську космонавтику

Вівторок, 16 березня 2010, 11:48

Національне космічне агентство України планує втілювати спільний проект з Євросоюзом Space UA.

ЄС готовий виділити на цей проект близько 25 млн. євро, оскільки вважає Україну однією з найпотужніших держав у галузі космосу, пише Deutsche Welle.

За словами заступника генерального директора агентства Едуарда Кузнєцова, 25 млн. євро - це стільки ж, скільки було передбачено на космічну галузь України 2009 року в державному бюджеті.

"Ми отримали високий рівень довіри з боку європейців до космічного агентства. Вони бачать, що тут немає ані корупції, ані хабарів, тому ми будемо отримувати кошти на проект не через європейські структури, а безпосередньо в Національне космічне агентство України",- сказав Кузнєцов.

Реклама:

Він уточнив, що 2009 року Україна була п'ятою країною у світі з надання космічних пускових послуг.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом на Україну пошириться проект EGNOS і включення наших підприємств в роботу цілим рядом європейських і, зокрема, німецькими організаціями, які займаються дистанційним зондуванням землі", - зазначив Кузнєцов.

Заступник директора НКАУ наголосив, що 2009 року космічна галузь фінансувалася незадовільно, отримала лише 50%  від потреби.

Тому був перенесений запуск супутника "Січ-2", утворилися борги перед працівниками підприємств.

Національне космічне агентство вже готує свої пропозиції до проекту нового держбюджету щодо фінансування галузі в 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!