Україні рекомендують не спішити знижувати податок на прибуток

Понеділок, 15 березня 2010, 10:31

Світовий банк рекомендує Україні знижувати податок на прибуток не раніше 2011 року.

Про це сказав голова представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Ми не рекомендуємо знижувати податок на прибуток тут і зараз. Це необхідно робити поступово, в той момент, коли це стане розумно і виправдано з точки зору фіскальної політики. Я думаю, що подібні зміни слід проводити не раніше 2011 року", - зазначив він.

За словами Райзера, гарним принципом податкової політики є підхід, коли на високому рівні тримається не податок на прибуток, а інші збори, наприклад прибутковий.

Реклама:

"Низький рівень податку на прибуток дозволить утримати високий конкурентний рівень українських підприємств, і це може з часом знизити тінізацію економіки", - вважає представник Світового банку.

Щодо ситуації з неповерненням ПДВ, Райзер відзначив, що спочатку необхідно припинити акумулювання заборгованості з ПДВ.

Після цього слід почати повернення, але дуже прозорим способом, щоб повернути довіру бізнесу.

"Розмір неповерненого ПДВ - проблема, яку потрібно вирішувати дуже швидко. Але я сумніваюся, що зараз існує готова модель його повернення. Треба показати, що податок буде повертатися всім підприємствам. Тому ми готові до дискусії з органами влади про оптимальної моделі", - зазначив Райзер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: