В Родовід Банку лишили "ручне управління"

Понеділок, 15 березня 2010, 09:26

Нацбанк продовжив дію тимчасової адміністрації в Родовід Банку на два місяці.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на тимчасового адміністратора фінустанови Сергія Щербину.

"На засіданні комісії в НБУ я відстояв тимчасову адміністрацію ще на два місяці, тому що в банку не призначені органи управління. Старий уряд хотів поставити одних людей, але його склад змінився, і рішення не прийнято", - повідомив він.

Головною проблемою, яку Щербині належить вирішити за два місяці, є переведення активів Укрпромбанку, зупинене з початком його ліквідації, зазначає видання.

Реклама:

"Нам потрібні ці активи, тому що ми виплачуємо відсотки за депозитами вкладникам Укрпромбанку. Аудит активів зупинений. Якщо ми їх не отримаємо, то нам буде необхідна докапіталізація на 3 млрд. гривень", - попередив він.

Як відомо, 16 березня в окружному адміністративному суді Києва відбудеться перше засідання за позовом Родовід Банку до НБУ про скасування постанови № 19 про ліквідацію Укрпромбанку.

При переведенні пасивів Укрпромбанку на 6,9 млрд. гривень в Родовід Банк його капітал збільшили на 5,6 млрд. гривень.

Виплачено вкладів на 2,6 млрд. гривень, переоформлено - на 3,5 млрд. гривень.

В Укрпромбанку повідомили, що суд поки не приймав забезпечувальних заходів щодо оспорюваних Родовід Банком активів.

Інвентаризація всіх активів повинна завершитися 22 березня. Однак до 26 квітня, коли ліквідаційний баланс Укрпромбанку буде переданий до НБУ, ліквідатор не має права ні продавати, ні передавати активи.

"Передати активи в Родовід Банк в рамках ліквідації Укрпромбанку неможливо, оскільки ці активи не забезпечені заставою. Ліквідатор повинен визнати вимоги Родовід Банку - тоді активи будуть продані, а гроші спрямовані в Родовід Банк", - розповів радник ліквідатора Укрпромбанку Ігор Власюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!