Депутати пропонують купувати за держкошти іноземну сільгосптехніку

Четвер, 11 березня 2010, 16:58

Депутати пропонують закуповувати за рахунок державної підтримки не лише українську, але й іноземну техніку, перелік якої визначатиме уряд.

Про це йдеться у зареєстрованому на тижні проекті закону, повідомляє агентство УНІАН.

Автори проекту, бютівці Юрій Одарченко, Володимир Скубенко і Євген Шаго, пропонують внести зміни до Закону України "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для АПК".

Змінами передбачається, що кошти держбюджету на закупівлю техніки й устаткування для АПК на умовах лізингу і з частковою компенсацією вартості, спрямовуватимуться тільки на закупівлю нової вітчизняної техніки.

Реклама:

Проте закупівля техніки для АПК за рахунок держбюджету на умовах часткової компенсації ставок за кредитами комерційних банків поширюється і на іноземну техніку, перелік якої щорічно затверджуватиме уряд, йдеться у проекті.

Також пропонується змінити підходи до визначення вітчизняної техніки. Зараз - це та, яка виробляється підприємствами України, у вартості якої питома вага сировини, матеріалів, вузлів, агрегатів і деталей вітчизняного виробництва перевищує 50%.

Новим законопроектом передбачається, що питома вага має становити у перший рік із часу сертифікації даного виду продукції не менш як 10%, у другий - 20%, третій - 30%, четвертий - 40%, а в подальші роки - не менше 50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: