Азаров застеріг, що прем'єром бути важко

Понеділок, 1 березня 2010, 16:21

Нинішній стан справ в українській економіці є критичним.

Про це сказав депутат Верховної ради від Партії регіонів, претендент на посаду прем'єр-міністра Микола Азаров, повідомляє агентство "Українські Новини".

"Країна розорена. У цій ситуації приймати справи - це вам не крихти зі столу змахнути й сісти за нього працювати. Скарбниця порожня, економічний спад триває, держборг для наших реалій просто загрозливий, бюджету на поточний рік нема", - попередив він.

Азаров назвав несумлінними твердження, нібито українська економіка почала виходити з кризи, і вважає, що в ній є багато системних проблем.

Реклама:

Серед найбільш несприятливих тенденцій політик назвав високий рівень інфляції й падіння економіки.

"Складність у тому, що рецепти "лікування" цих хвороб протилежні. Для боротьби зі стагнацією потрібні гроші, а для боротьби з інфляцією необхідно, навпаки, зменшувати грошову масу", - зазначив депутат.

З його слів, у такій ситуації економіку не виручає навіть пожвавлення попиту на продукцію металургійного сектору на зовнішніх ринках.

"Цим накопичується борг із повернення ПДВ металургам-експортерам, а там і без того безмірна заборгованість", - сказав Азаров.

Депутат оцінює загальний обсяг невідшкодованого державою експортерам ПДВ у 25 млрд. гривень.

Одним із основних завдань у рамках нормалізації ситуації в економіці Азаров назвав відновлення платоспроможного внутрішнього попиту і створення умов для пожвавлення малого й середнього бізнесу.

Як повідомлялося, 21 лютого президент Віктор Янукович заявив, що розглядає кандидатури Сергія Тігіпка, Арсенія Яценюка й Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!