Фондовий ринок демонструє помірний оптимізм

Понеділок, 1 березня 2010, 12:40

Український фондовий ринок демонструє помірний оптимізм на тлі позитивної динаміки міжнародних ринків акцій.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Індекс УБ додає близько 0,55%, торгуючись в у діапазоні 1805-1810 пунктів. Більшість ліквідних акцій демонструють висхідну динаміку, додаючи 0,5-1,5%.

Значно краще ринку демонструють динаміку акції Північного ГЗК (+8,2%), які дорожчають на очікуваннях виплат дивідендів за результатами 2009 року, а також на очікуваннях зростання цін на сировину у світі.

Реклама:

Також продовжують рости акції Укрсоцбанку і Банку Аваль, як найбільш популярні акції минулого тижня.

"Технічно, індекс знову стоїть на рівні висхідного тренда, який розпочав своє формування поблизу мінімумів 2009 року. Рівень опору перебуває в діапазоні 1810-1825 пунктів. Повернення у висхідний канал може збільшити шанси досягнення мети в районі позначки 1980 пунктів", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Зовнішній новинний фон для українського ринку складається досить позитивно.

Європейські ринки підростають на тлі можливого вирішення кризової ситуації з бюджетом Греції. Очікується, що міністри Греції, Франції, Німеччини досягнуть домовленості щодо викупу грецьких боргових зобов'язань.

Цього тижня Греція проводить аукціон з випуску додаткового обсягу боргових зобов'язань. За результатами аукціону можна буде судити про ставлення учасників фондового ринку до цієї проблеми.

Російські ринки відіграють зростання на ринку сировину.

Вартість сирої нафти марки WTI знову перевищує позначку в 80 доларів, промислові метали дорожчають на тлі зниження курсу долара.

Учасники ринку не звернули належної уваги на макроекономічну статистику по американській економіці, яка була оприлюднена минулого тижня. Її неоднозначність стримує від бурхливого зростання фондових ринків.

Сьогодні будуть оприлюднені дані щодо споживчої, а також корпоративної сфери, які повинні суттєво вплинути на фінансові ринки.

У разі продовження зростання на міжнародних ринках, висхідний рух продовжиться і в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: