Першим проханням Януковича Росія знехтувала

Вівторок, 23 лютого 2010, 19:03

"Газпром" не відмовляється від будівництва газопроводів "Північний потік" і "Південний потік".

Про це сказав заступник голови правління "Газпрому" Олександр Мєдвєдєв, передає ВВС.

Такі плани керівник підтвердив "не дивлячись на пропозиції нового президента України повернутися до питання про створення консорціуму з управління та розвитку газотранспортної системи України".

Мєдвєдєв запевнив, що в будь-якому випадку будівництво Південного і Північного потоку буде продовжено, оскільки альтернативи диверсифікації маршрутів постачання газу на експорт немає.

Реклама:

"Ми взяли до відома заяву пана Януковича про те, що він хотів би повернутися до своєї ідеї. Подивимося, в якій формі надійде пропозиція про такий проект", - зазначив росіянин.

При цьому він підкреслив, що будівництво Північного потоку почнеться у квітні, а по Південному потоку перший газ піде 2015 року.

Як відомо, сукупна потужність морських газопроводів в обхід країн колишнього СРСР "Північний потік" і "Південний потік" дорівнює наявній продуктивності газосистеми України.

По газопроводу "Північний потік" потужністю 55 млрд. кубометрів на рік російський газ, минаючи транзитні країни, має напряму потрапляти до Німеччини, а "Південним потоком" - через Чорне море до Болгарії, а далі до Італії та Австрії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: