Уряд знову збільшує капітал Укрексімбанку

Понеділок, 22 лютого 2010, 17:31

Статутний капітал Укрексімбанку буде збільшений на 4,589 млрд. до 16,393 млрд. грн., шляхом випуску новий акцій, що будуть оплачені облігаціями внутрішньої державної позики.

Відповідну постанову прийняв Кабінет міністрів повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Збільшення статутного капіталу Укрексімбанку збільшується на прохання Мінпромполітики, щоб підвищити можливості гарантування банком виконання зовнішньоекономічних договорів підприємствами українського оборонно-промислового комплексу.

За оцінкою Мінпромполітики, прийняття постанови про збільшення статутного капіталу банку дасть змогу підприємствам ОПК і спецекспортерам при здійсненні контрактів уникнути розміщення 100% грошової застави на рахунках покриття.

Реклама:

Як повідомлялося, уряд у січні 2010 року вже збільшував СК Укрексімбанку на 1,8 млрд. грн., себто на 18% до 11,803 млрд. грн.

Тоді поповнити капітал банку просило МінЖКГ для фінансування програм лізингу електротранспорту і проектів з енергозбереження та модернізації комунальної теплоенергетики.

Укрексімбанк заснований 1992 року. Всі його акції належать уряду. 

За даними НБУ, на початку 2010 року з 57,197 млрд. грн. активів Укрексімбанк був третім в Україні, тоді як роком раніше займав п'яту позицію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: