Уряд запроваджує тимчасові адміністрації в ЖКГ

Понеділок, 22 лютого 2010, 16:58

Кабінет міністрів пропонує передбачити можливість введення тимчасової адміністрації на підприємствах водо- і теплопостачання.

Про це йдеться в законопроекті "Про антикризові заходи у житлово-комунальному господарстві", розміщеному на сайті Верховної ради.

Згідно з ним, адміністрацію може бути введено у разі порушення підприємством законодавства чи правил, які спричинили загрозу постачання.

Також такими причинами є наявність передумов для виникнення катастрофи техногенного чи природного характеру та дестабілізація фінансового становища.

Реклама:

Підставами для призначення адміністрації є рішення МінЖКГ, непроведення впродовж останніх трьох місяців оплати хоча б половини своїх прострочених зобов'язань за договорами про постачання газу для надання послуг населенню.

Термін повноважень тимчасової адміністрації не може перевищувати шести місяців, а у виняткових випадках дія повноважень адміністрації може продовжуватися, але не довше, ніж на рік.

Законопроектом також пропонується встановити, що держнагляд у сфері тепло- і водозабезпечення здійснює житлово-комунальна інспекція, яка уповноважена перевіряти і штрафувати підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!