ГАЗ ДЛЯ УКРАЇНИ БУДЕ ДОРОЖЧИМ, НІЖ ДЛЯ ЇЇ СУСІДІВ?

Вівторок, 2 лютого 2010, 20:48

Експерти з енергетичних питань прогнозують, що 2010 року Україна платитиме за російський газ набагато більше, ніж інші східноєвропейські країни.

Про це сказавв енергетичний експерт Олег Гавриш у ефірі радіо "Ера-FM".

"Сума буде значно вищою, ніж у сусідів, оскільки в нас базова ціна за газ 450 доларів у контракті, а вже з неї вичитуються певні коефіцієнти, знижок там немає", - сказав Гавриш. 

Гавриш зазначив, що в нас ціна газу прив'язана до ціни мазуту і нафти, тому є різні прогнози щодо цього.

"Все залежить, як швидко буде виходити світова економіка з кризи, як вона буде далі розвиватися. Якщо темпи виходу з кризи будуть високими, як прогнозують зараз, наприклад, на тому ж форумі в Давосі, то матимемо набагато вищу ціну на газ, ніж очікували", - зазначив він.

Реклама:

А от експерт із енергетичних питань Олександр Нарбут додав, що за його розрахунками, "Нафтогаз" 2010 року повинен заплатити близько 11 мільярдів доларів, тож середньорічна ціна на газ буде на рівні 330-340 доларів.

"Я лишаюся стриманим оптимістом відносно лютого, тобто вважаю, що є можливості напружитись і заплатити за січневий газ. Щодо решти року, то в Україні є такий комплекс проблем, який під силу вирішити лише дуже злагодженій команді", - наголосив фахівець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!