В Україні готуються впроваджувати "четверте покоління" зв’язку

Середа, 17 лютого 2010, 14:45

ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (УМЗ), яке працює під брендом "МТС-Україна", і французька Alcatel-Lucent створять в Україні тестову мережу мовлення за технологією Long Term Evolution (LTE).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу УМЗ .

Alcatel-Lucent поставить українському оператору комплексне рішення для будівництва тестової зони LTE: базові станції, опорну мережу з комутацією пакетів EPC (Evolved Packet Core), мережні елементи для сервісної IP-маршрутизації.

Крім того, будуть поставлені системи для експлуатації, управління та технічної підтримки інфраструктури, а також послуги з управління проектом, у тому числі з планування, розгортання і подальшого тестування мережі.

Реклама:

Початок випробувань технології LTE заплановано на другу половину 2010 року.

"Створення тестової зони LTE дозволить нам вже зараз провести оцінку технологій зв'язку "четвертого покоління", грунтуючись не на теорії, а на реальному практичному досвіді. LTE - це логічний крок подальшого розвитку швидкісних сервісів передачі даних, і ми повинні готуватися до цього вже зараз", - наводяться в прес-релізі слова гендиректора УМЗ Андрія Дубовскова.

Технологія LTE є похідною від GSM і UMTS/HSDPA і дозволяє досягати швидкості передачі даних понад 100 Мбіт/с (для порівняння - швидкість передачі даних в мережах "третього покоління" 3G - близько 3-7 Мбіт/с).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: