"Економічна правда" оцінила надійність депозитних вкладів

Вівторок, 16 лютого 2010, 14:47

"Економічна правда" презентує черговий регулярний рейтинг найбільших банків України за рівнем надійності депозитних вкладів.

Рейтинг ґрунтується на оцінці фінансових показників установ у 2009 році.

До рейтингу "Економічної правди" увійшли банки з перших двох груп за ранкінгом НБУ, що активно працюють з населенням.

У формуванні прогнозу брали участь аналітики інвестиційної компанії Astrum Investment Management.

Реклама:

З рейтингу було виключено банки з третьої групи за ранкінгом НБУ, оскільки частина з них є кептивними, а їхні незначні розміри не дозволяють адекватно порівнювати їх з найбільшими установами.

До рейтингу повернулися банки "Родовід" та Укргазбанк. Як зазначають автори рейтингу, процес їх рекапіталізації уже завершився, тож їх уже можна порівнювати з іншими установами.

Крім того, до другої групи у ренкінгу НБУ потрапив Морський транспортний банк, який також було включено до рейтингу "Економічної правди".

У рейтингу відсутні Каліон банк Україна, ІНГ банк Україна та Сіті банк Україна, оскільки ці фінансові інститути не приймають депозити від фізичних осіб.

У групі "А" (надійний") за версією "Економічної правди" опинилися Укрексімбанк, Ощадбанк і Сбєрбанк Росії. До групи "D" ("поганий") потрапили Родовід Банк, Укргазбанк і Надра Банк. Стан ще 18 банків оцінено, як "стабільний", 10 банків - як "задовільний".

З детальними результатами рейтингування можна ознайомитися у статті "Рейтинг надійності банківських внесків" на "Економічній правді".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!