На "коронацію" Януковича немає грошей?

Вівторок, 16 лютого 2010, 08:51

У державній скарбниці немає грошей на інавгурацію президента.

Про це заявив заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради, БЮТівець Олег Ляшко, пише газета "Дело".

За словами депутата, держбюджет на 2010 рік не прийнятий, і країна живе за фінансовоми документом 2009 року, коли вибори не планувалися.

У свою чергу міністр Кабінету міністрів Петро Крупко заявив, що в таких умовах інавгурація має фінансуватися за рахунок коштів Верховної Ради, де пройде урочиста церемонія, а також за рахунок Державного управління справами.

Реклама:

ДУС візьме на себе фінансування урочистого прийому послів і керівників іноземних держав та інших можливих заходів, пише видання.

"Як повідомив голова підкомітету з матеріально-технічного забезпечення Верховної Ради, БЮТівець Василь Кравчук, парламенту зараз і так не вистачає 30 мільйонів гривень", - зазначає газета.

"Ця сума включає борги законодавчого органу перед підрядниками, кошти, які парламент повинен сплатити за рішеннями судів, і багато іншого. У зв'язку з цим він порадив шукати гроші на інавгурацію президента тільки у ДУС", - пише видання.

Газета нагадала, що у 2005 році на інавгурацію Віктора Ющенка було виділено 4,3 млн. грн. За рахунок резервного фонду бюджету ДУС було виділено 1,7 млн. грн., Міністерству культури - 2 млн. грн., Держтелерадіо - 600 тис. грн.

"Відповідно до держбюджету-2009, за яким зараз живе країна, на організацію та здійснення офіційних заходів за участю президента передбачено 10 млн. грн. Тобто, витрати на інавгурацію можуть скласти практично половину суми, запланованої на весь рік", - зазначає видання.

Як відомо, спікер Володимир Литвин запропонував провести 25 лютого позачергове засідання парламенту для складення присяги новообраним президентом.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!