Бюджетні кошти будуть отримувати лише держбанки

Четвер, 11 лютого 2010, 15:31

Парламент прийняв закон, який дозволяє залучати бюджетні кошти для формування статутних капіталів виключно державних банків.

"За" закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо формування статутних капіталів господарських товариств)" в четвер проголосував 281 народний депутат з 415 зареєстрованих, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Забороняється використовувати для формування статутного фонду товариства бюджетні кошти, кошти, отримані в кредит і під заставу, крім випадків, встановлених законом для банків та інших фінансових установ, а також випадків, передбачених законом України "Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів України" протягом строку його дії", - говориться в законі.

Крім того, закон передбачає, що фінансовий стан засновників-юридичних осіб щодо їх спроможності здійснити відповідні внески до статутного капіталу господарського товариства у випадках, передбачених законом, має бути підтверджений незалежним аудитором.

Реклама:

Закон набирає чинність з дня його опублікування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!