Тимошенко вважає, що для селян і металургів криза закінчилася

Четвер, 11 лютого 2010, 12:02

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про вихід агропромислового комплексу із кризи і стабілізацію виробництва підприємствами гірничо-металургійного комплексу.

Про це вона заявила, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у четвер, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я хотіла б проінформувати вас, що наш аграрний комплекс січень до січня дав 5% приросту, і це при тому, що останній рік АПК працював у кризовий період. Ці 5% говорять про те, що по суті криза в аграрному комплексі вже точно завершилась", - сказала Тимошенко, додавши, що на сьогоднішньому засіданні уряду буде розглянуто комплекс заходів із підготовки до весняно-польових робіт.

Крім того, прем'єр позитивно оцінила діяльність Кабміну й у гірничо-металургійному комплексі.

Реклама:

"Я також хотіла б проінформувати про дуже серйозні результати роботи ГМК, який вийшов на докризовий рівень виробництва, і ми вже відчуваємо серйозне становлення цього сектора", - сказала Тимошенко.

Вона додала, що стабілізації виробництва в гірничо-металургійному комплексі сприяли заходи, яких вживав Кабінет міністрів у кризовий період.

Як повідомлялося, у січні Кабінет міністрів затвердив концепцію Державної цільової економічної програми впровадження в агропромисловому комплексі новітніх технологій виробництва сільськогосподарської продукції на період до 2016 року.

Кабінет міністрів прогнозує, що валовий збір зернових культур в 2010 році становитиме 43,5 млн. тонн, виробництво м'яса - 3,05 млн. тонн, молока - 11,8 млн. тонн.

Наприкінці 2008 року Кабмін підписав меморандум про взаємодію з підприємствами ГМК і хімпрому, в якому взяв на себе зобов'язання ввести мораторій на підвищення тарифів на електроенергію й залізничні вантажоперевезення для цих підприємств.

Водночас підприємства мали не допустити скорочення своїх співробітників і вжити всіх заходів для мінімізації скорочення обсягів виробництва й збереження працездатності своїх виробничих потужностей.

Термін меморандуму скінчився із закінченням 2008 року, однак дію положень постанови №925 щодо мораторію поквартально було продовжено до 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: