S&P знизило і знову підняло рейтинги Львова

Четвер, 28 січня 2010, 14:32

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг, а також рейтинг за національною шкалою Львова до рівня "SD" (вибірковий дефолт), а згодом підвищило їх до "ССС+/uaBB" з "негативним" прогнозом.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби S&P.

Згідно з повідомленням, зниження рейтингу відбулося після дефолту по невеликому купону (1,2 млн. гривень або 0,15 млн. доларів) у четвер.

Також був знижений рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу облігацій у розмірі 92 млн. гривень зі строком погашення 20 липня 2012 (перший транш) і 19 грудня 2012 року (другий транш) до рівня "D". Місто допустило дефолт по одному з траншів.

Реклама:

Після цього рейтинги Львова, а також рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу були підвищені до "ССС+/uaBB", оскільки необхідні кошти були перераховані.

"Місто мало достатню ліквідність, але мав відбутися платіж по купону через Державне казначейство України. Держказначейство перерахувало кошти платіжного агента вже після закінчення дводенного пільгового періоду. За інформацією міста, всі власники облігацій отримали виплати по купону 27 січня 2010 року. Ми не очікуємо, що подібна проблема повториться в майбутньому", - пояснює агентство.

Згідно з повідомленням, рейтинги Львова, як і раніше, відображають суверенні рейтинги України.

У рейтингах також враховуються низька фінансова гнучкість бюджету міста та фінансова невизначеність, обумовлена зобов'язаннями міста щодо поліпшення своєї інфраструктури у зв'язку з проведенням у Львові футбольних матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"Негативний" прогноз відображає вірогідність того, що в 2010-2011 роках Львів буде проводити агресивну боргову політику, яка приведе до прискореного накопичення боргу для фінансування підготовки до Євро-2012, а також до підвищення рівня витрат на обслуговування і погашення боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: