Фондовий ринок продовжує висхідний рух

Четвер, 28 січня 2010, 12:10

Слідом за оптимізмом на міжнародних ринках, український фондовий ринок продовжує висхідний рух, розпочатий днем раніше.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Індекс УБ росте в межах 1%, перебуваючи поблизу рівня в 1690 пунктів. Весь спектр ліквідних акцій додає в ціні близько 1-3%.

Як і раніше, значно краще ринку виглядають акції металургів і коксохімів.

Реклама:

Гірше ринку сьогодні виглядають акції "Укрнафти" в очікуванні початку зібрання реєстру для виплати першого траншу дивідендів.

Індекс УБ знову повернувся до рівня опору в 1690-1710 пунктів, який відповідає рівню висхідного тренду.

"Левова частка стрімкого зростання в останні дні була викликана рухом ціни акцій "Укрнафти". Після проходження дати зібрання реєстру для участі у виплаті дивідендів ціна акцій знизиться, що і спричинить зниження індексу", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Зовнішній фон у четвер сформований досить позитивний. Федеральна резервна система США залишила процентну ставку до рівня, близького до нуля, компанія Boeing повідомила про більше, ніж очікувалося, зростання прибутку в четвертому кварталі, а компанія Apple представила давно очікуваний планшетний комп'ютер.

Однак зростання американського фондового ринку виявилося стриманим у зв'язку з прогнозами компанії Caterpillar.

Деяке ослаблення долара призводить до подорожчання цін на сировину, у тому числі і на сиру нафту, що підтримує фондові індекси.

Сьогодні очікується інформація щодо ринку праці в США і товарних запасів, що обов'язково вплине на динаміку ринку акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: