ФДМ з Arcelor Mittal подумають, як підвищити зарплату криворіжцям

Вівторок, 26 січня 2010, 19:59

Фонд держмайна (ФДМ) має намір спільно з представниками Центрального комітету профспілок металургів та гірників України та профспілковим комітетом комбінату "Arcelor Mittal Кривий Ріг" розглянути питання підвищення зарплати працівникам.

Про це говориться в повідомленні ФДМ, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Спільна нарада під керівництвом в.о. голови Фонду держмайна Дмитра Парфененка призначена на 29 січня поточного року.

Ця нарада є продовженням постійної роботи щодо забезпечення виконання умов договору купівлі-продажу з боку власника контрольного пакету акцій ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг".

Реклама:

"ФДМ продовжує практику запобіжних дій з недопущення негативних явищ на підприємствах, які знаходяться у сфері його впливу, особливо в соціальній сфері", - відзначено в прес-релізі.

Згідно з повідомленням, протягом усього терміну дії інвестзобов'язань за договором купівлі-продажу пакету акцій "Криворіжсталі" Фонд діяв у тісній співпраці з профкомом підприємства і ЦК ПМГУ, особливо з питань виконання соціальних зобов'язань.

Зокрема, в IV кварталі 2009 року дві спільні наради "засвідчили наявність передумов, які можуть мати наслідки невиконання низки соціальних умов договору - зокрема, це стосується фінансування заходів з охорони праці, збільшення розміру заробітної плати, збереження персоналу".

"Під час наради Фонд планує розглянути питання щодо виконання умов колективного договору та підвищення заробітної плати на підприємстві, а також виробити спільну позицію і план дій", - резюмується в прес-релізі.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вимагає від власників меткомбінату з 1 січня 2010 року підвищити зарплату працівникам підприємства на 25%

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!