Добкін і Кернес позмагаються з чеським бізнесменом за "Харківметробуд"

Вівторок, 26 січня 2010, 13:13

Харківська міська рада має намір взяти участь в конкурсі з продажу державного пакету акцій АТ "Харківметробуд", який має відбутися в березні 2010 року.

Про це заявив на засіданні штабу з будівництва метро мер Харкова Михайло Добкін, повідомляє агентство "УНІАН".

"Державний (контрольний) пакет акцій АТ "Харківметробуд", як ви знаєте, був виставлений на продаж. Я дав доручення секретарю міської ради, щоб ми брали участь в конкурсі й купили це підприємство", - сказав він.

"Це підприємство володіє активами, без яких будівництво метро в місті неможливе. Тому ми будемо боротися і в чесній боротьбі придбаємо контрольний пакет акцій АТ "Харіківметробуд", - завірив мер.

Реклама:

Добкін додав, що Харківська міська рада готова заплатити 9 млн. гривень за контрольний пакет акцій підприємства.

Зокрема, він сказав: "Пакет у 50% + 1 акція оцінили в 9 млн. гривень, і ця ціна для нас повністю прийнятна".

Мер також сказав, що міськрада готова купити підприємство з "боргами із зарплати, з податків і перед кредиторами в розмірі близько 20 млн. гривень".

За словами Добкіна, частину боргів АТ "Харківметробуд" міська рада має намір погасити, продавши непрофільне майно. Зокрема, він назвав земельну ділянку в Криму.

"Я практично впевнений, що ми купимо це підприємство", - додав він.

За словами мера, після придбання АТ "Харківметробуд" буде перетворене в комунальне підприємство і увійде до складу Управління капітального будівництва.

Як відомо, повідомлення про проведення конкурсу з продажу держпакета в 50% + 1 акція АТ "Харківметробуд" було розміщено в офіційному виданні Фонду державного майна "Відомості приватизації" 23 грудня 2009 року.

Конкурс має відбутися не пізніше, ніж через 75 днів після публікації цього повідомлення.

Про намір взяти участь у конкурсі вже заявила компанія "Арка Капітал" чеського бізнесмена Павола Крупа, яка нині володіє 38% акцій підприємства.

Початкова вартість державного пакету акцій становить 3 млн. гривень.

Борги підприємства перед бюджетом і за соціальними виплатами - близько 6 млн. гривень, перед кредиторами - близько 11 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: